Workshop Bossche Koorboeken met Cappella Pratensis

De Bossche Koorkoeken: Gregoriaans en polyfonie – Middeleeuwse zangtechnieken met Cappella Pratensis


Algemene informatie

Data: vrijdag 12 april 2024 19:00-22:00 uur, zaterdag 13 april 2024 9:30-17:30 uur en zondag 14 april 2024 9:30-18:30 uur
Locatie: Sint-Janskathedraal/Sint-Janshuis te ‘s-Hertogenbosch
Kosten: 75 euro (accommodatie en maaltijden niet inbegrepen)
Niveau: vergevordere amateurzangers en (conservatorium)studenten; kennis van oude muzieknotatie niet vereist, wel aanbevolen.
Er wordt een handleiding over de oude muzieknotatie (Engelstalig) meegeleverd.
Voertaal: primair Nederlands, secundair Engels
Het aantal plaatsen is beperkt.

Ontdek de polyfone schatten van de Bossche Koorboeken met docenten van het wereldberoemde ensemble Cappella Pratensis!

Onder de deskundige leiding van Stratton Bull (Het Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Tim Braithwaite (Het Conservatorium van Amsterdam) maak je kennis met Renaissance-uitvoeringspraktijken van het Gregoriaans en de polyfonie, historische muzieknotatie, de Guidonische hand en historische improvisatietechnieken.

Repertoire
Introïtus: Gaudeamus omnes – Gregoriaans
Missa Tua es potentia: Kyrie – Jean Mouton
Antifoon: Quando Martha satagebat – Anoniem 
Antifoon: Mundi fastum abdicavit – Anoniem
Missa Ick had een boelken uutvercoren: Agnus Dei – Benedictus Appenzeller

Duur: +/- 25 minuten

Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder op deze pagina.

 

Cappella Pratensis | Stratton Bull

Cappella Pratensis bestaat al bijna veertig jaar en staat bekend om haar innovatieve uitvoering van polyfone muziek uit de Renaissance. Het ensemble, een van de weinige professionele groepen die rechtstreeks van historische notatie zingen, heeft zich verdiept in historische improvisatie, pedagogische methoden en liturgische reconstructies. Dit resulteert in meeslepende uitvoeringen met een diepe connectie met muziekculturen uit het verleden.

De zangers, allen gespecialiseerd in Renaissancemuziek, hebben posities bij Europese onderwijsinstellingen en werken samen met de Alamire Foundation in Leuven. Cappella Pratensis combineert interne kennis en ervaring met samenwerkingen in diverse uitvoeringscontexten, zoals met acteurs en digitale animators.

Het ensemble heeft internationaal opgetreden en is erkend voor zijn opnames, met onderscheidingen zoals de Diapason d’Or en de Prix Choc. Hun Ockeghem Requiem-opname werd door Gramophone als de beste van de laatste veertig jaar beschouwd, en recente opnames hebben meerdere prijzen gewonnen.

Cappella Pratensis zet zich ook in voor educatie, van lokale scholen tot internationale conferenties en festivals, en neemt deel aan workshops op vooraanstaande universiteiten zoals Yale en Harvard.

Aanmeldformulier workshop

Het is niet meer mogelijk om voor deze workshop aan te melden.